donderdag, 8. maart 2007 - 15:05

Hacker valt door de mand door 'KeystrokeID'

Heemskerk

ID Control BV, de specialist op het gebied van geavanceerde online identiteits- en toegangscontrole zet nu ook gedragsanalyse van de gebruiker op zijn toetsenbord in tegen online identiteitsdiefstal en fraude. Het zogenaamde 'KeystrokeID' is gebaseerd op het herkennen van unieke ritmes en snelheden behorend bij een gebruiker wanneer deze zijn gebruikersnaam en wachtwoord op het toetsenbord intikt.

Deze biometrische vorm op basis van typegedrag wordt ook wel
Keystroke Dynamics genoemd. KeystrokeID registreert, analyseert en herkent heel snel het unieke typegedrag van de gebruiker op het toetsenbord alvorens mogelijk toegang te verlenen.

Keystroke Dynamics wordt gemeten door middel van de 'dwell time' (de tijd dat een toets wordt ingedrukt), en de 'flight time' (de tijd tussen het indrukken van de ene en het indrukken van de andere toets). Wanneer de ingetypte gegevens van de gebruiker zijn opgenomen, worden deze via een algoritme vergeleken met het typegedrag van een voorgaande
sessie van deze gebruiker.

De uitkomst van deze vergelijking is de score. Des te hoger deze score uitvalt, met des te meer zekerheid vastgesteld kan worden dat deze gebruiker typt zoals deze beweerd te tikken. Het identificeert en voorkomt daarmee misbruik en oneigenlijk gebruik van het netwerk en online toepassingen, bijvoorbeeld bij internet bankieren.
Categorie:
Tag(s):