maandag, 12. februari 2007 - 15:52

Halve finales ‘Dommelsch Clash of the Cover Bands 2006’

Amsterdam

Eindelijk was het dan zover, het moment waar iedereen naar heeft uitgekeken. De landelijke halve finales van ‘Dommelsch Clash of the Cover Bands 2006’ in Paradiso. De muziektempel van Nederland, het podium waar alle muzikanten van dromen om er in ieder geval eens in hun leven te mogen optreden. Bussen vol met fans kwamen zaterdag 10 februari jl. naar Paradiso om hun favoriete band aan te moedigen. Opvallend was dat dit jaar de bands uit Brabant en Limburg sterk waren vertegenwoordigd.

Vanaf 12 uur stroomden de fans Paradiso binnen om te genieten van de eerste landelijke halve finale. Nadat om 12.50 uur het wel bekende Clash intro begon te spelen begon 3FM-DJ Gerard Ekdom om 13.00 uur met de aankondiging van de eerste band: Mixxed uit Gelderland.
Van deze 2 landelijke halve finales in Paradiso zal een dubbel-DVD worden uitgebracht, waarop alle 16 bands met meerdere nummers komen te staan. Deze DVD zal worden gepresenteerd op de landelijke finale op zaterdag 31 maart. Ook krijgen alle bands een single, die vanaf donderdag te beluisteren zijn op diverse radio-stations, waaronder o.a. City FM Classic Rock. Op www.dommelschclash.nl kan er in ‘The Clash Hitlijst’ gestemd worden op deze singles vanaf donderdag 1 maart.

Alles samenvattend was Paradiso weer een enorm succes. Evenals vorig jaar zowel ’s middags als ‘s avonds een vol huis is toch iets unieks. Het vele publiek en de bands hebben enorm van elkaar genoten. Alles op een rijtje zijn we tot de volgende uitslag gekomen:

Winnaars van de 1e halve finale:

Surprise 1 vakjury
Boulevard 2 vakjury
KéOss 1 publieksjury
Kaas 2 publieksjury

Winnaars van de 2e halve finale:

The Blues Brothers & Band 1 vakjury
Purple Rainbow 2 vakjury
Rattlesnake Shake 1 publieksjury
Garlic 2 publieksjury

Deze bands hebben een plaats weten te veroveren in de landelijke finales die op zaterdag 31 maart in Stadion de Vechtsebanen in Utrecht zal worden gehouden.
Categorie:
Tag(s):