woensdag, 30. mei 2007 - 8:50

Handhavingsactie op woonwagenkamp Edisonstraat

Breda

De gemeente Breda heeft dinsdag in het kader van het Vrijplaatsenbeleid een handhavingsactie gehouden op een woonwagenlocatie aan de Edisonstraat. Hierbij bleek dat een stuk gemeentegrond illegaal in gebruik was genomen als paardenwei. Ook is op die plek een illegaal bouwwerk aangetroffen dat dienst deed als paardenstal. Deze is door de gemeente afgebroken.

In totaal zijn vier aanhoudingen verricht (allen bewoners van het kamp), onder meer wegens agressief gedrag en overtreding van de Opiumwet. Op het terrein staan 10 illegale bouwwerken waarvan 5 woonwagens en 5 schuurtjes. Alle bewoners en eigenaren moeten hiervoor binnen vier weken alsnog een correcte bouwvergunning aan te vragen.

De gemeente heeft het vrijplaatsenbeleid ontwikkeld om het leef- en woonklimaat in de stad te verbeteren. Vrijplaatsen zijn groepen van personen en of locaties waar de overheid nog niet effectief heeft kunnen of willen optreden als het gaat om het handhaven van regels en wetten. Breda vindt het maatschappelijk niet aanvaardbaar dat bewoners van deze plekken anders met de uitvoering van regels worden benaderd dan anderen.
Provincie:
Tag(s):