woensdag, 31. oktober 2007 - 20:37

Handtekeningen voor vaarverbinding Erica – Ter Apel gezet

Assen

Gedeputeerde Rein Munniksma van de provincie Drenthe, wethouder Jan Kuper van de gemeente Emmen, burgemeester Jan Broertjes van de gemeente Vlagtwedde en dagelijks bestuurslid Hein Hilarides van het waterschap Hunze en Aa’s hebben hun handtekening gezet onder het convenant voor de uitvoering van de eerste fase van de vaarverbinding Erica – Ter Apel.

Hiermee is de voorbereidingsfase ten einde en kan het herstel van deze recreatieve vaarroute beginnen. In deze eerste fase gaat het om een tracé van 7 kilometer van Emmer-Compacuüm naar Ter Apel dat in de zomer van 2008 gerealiseerd moet zijn.

Met de nieuwe vaarverbinding krijgen Oost Groningen, de Veenkoloniën en Zuidoost Drenthe een belangrijke impuls met kansen voor nieuwe ruimtelijke en economische activiteiten. In de “Agenda voor de Veenkoloniën� is het herstel van de ontbrekende schakel in het (inter)nationale toervaartnetwerk een van de topprioriteiten. De “Agenda voor de Veenkoloniën�, de Stichting Recreatietoervaart Nederland (SRN) en de Europese Unie zijn belangrijke financiers. De investering voor het totale project is geraamd op 32 miljoen euro.
Provincie:
Tag(s):