woensdag, 31. oktober 2007 - 19:44

Hans Stel ontvangt Verkeersveiligheidsprijs

Emmeloord

Dinsdagavond 30 oktober is de Verkeersveiligheidsprijs uitgereikt aan de heer Hans Stel uit Emmeloord. Hij kreeg de prijs opgespeld door gedeputeerde Harry Dijksma.

Sectordirecteur aan het Zuyderzeecollege in Emmeloord, Hans Stel, kreeg de prijs onder meer voor zijn enorme inzet bij het opzetten van een project dat leerlingen zelf de gevaren van de route tussen Marknesse en Emmeloord in kaart laat brengen. Door zijn inzet werkten leerlingen van de Emmeloordse middelbare scholen nauw samen bij het vervaardigen van een DVD, waarmee deze gevaren goed naar voren zijn gebracht.

Het VerkeersTeam van Politie Flevoland heeft de Verkeersveiligheidsprijs in 2002 ingesteld. Het wil hiermee benadrukken dat het bij de politie niet alleen om handhaving gaat, maar vooral ook om bevordering van verkeersveiligheid in het algemeen.
De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon die zich, vrijwillig of beroepsmatig, uitzonderlijk heeft ingezet voor de verkeersveiligheid in Flevoland. De nominatie vindt plaats tijdens de plenaire vergadering van het WV&I (Werkgroep Verkeersveiligheid en Infrastructuur), een onderdeel van het provinciaal Vervoersberaad. De prijs bestaat uit een speld en een bijbehorende oorkonde.

Tijdens de jaarlijkse thema-avond van het WV&I reikte provinciaal gedeputeerde Harry Dijksma de prijs uit. En het thema van deze avond was dit keer -heel toepasselijk- Educatie.
Provincie:
Tag(s):