vrijdag, 4. mei 2007 - 11:35

Harde aanpak geluidsoverlast

De politie in het district Groningen/Haren gaat dit jaar nog nadrukkelijker optreden tegen overlast. Met name die overlast die veel ergernis oproept, waaronder geluidsoverlast. Bij de politie is een nieuw protocol van kracht, dat begin dit jaar werd opgesteld naar aanleiding van klachten van inwoners van de stad over geluidsoverlast.

De politie treedt vanaf februari van dit jaar sneller op bij meldingen van geluidsoverlast in woningen. Ook de afspraken die worden gemaakt tegen de veroorzakers worden sindsdien duidelijker in de politiesystemen vastgelegd en strakker nageleefd.

In het tijdvak tussen februari en april kwamen er in totaal 337 meldingen bij de politie binnen over geluidsoverlast. Hiervan betrof het in 45 meldingen een studentenpand. In het nieuwe protocol is vastgelegd dat de politie in principe binnen een half uur bij de bewuste locatie aanwezig is. Dit is in de proefperiode ook in 75 procent van de gevallen gelukt. De politie stelde vast dat er van de 337 meldingen 123 keer sprake was van onaanvaardbare vormen van geluidsoverlast.
Provincie:
Tag(s):