donderdag, 11. januari 2007 - 10:21

Heerenveen opnieuw getroffen door grote brand

Heerenveen

Donderdagmorgen omstreeks half zeven is brand uitgebroken in een monumentale woning aan de Fok, waarbij vier personen gewond zijn geraakt. Door de stormachtige wind ontwikkelde de brand zich al snel tot een ware vuurzee.

Het pand bestond uit twee woningen waarin 4 bewoners aanwezig waren. De slachtoffers, allemaal afkomstig uit Heerenveen, zijn met klachten over ingeademde rook naar het plaatselijke ziekenhuis gebracht. Hun toestand is redelijk.

De brandweer was al snel met groot materieel ter plaatse en in samenwerking met onder andere korps Tjalleberd konden ze met de zware taak van het blussen beginnen. In verband met rookontwikkeling in de richting van het naburige ziekenhuis De Tjongerschans, is contact gelegd met het ziekenhuis waarop de ventilatie tijdelijk uitgeschakeld is. Ondanks de snelle reactie kon de brandweer niet meer voorkomen dat de bovenverdieping van het monumentale pand geheel verloren ging.

De politie heeft assistentie verleend door het verkeer om te leiden en het publiek op afstand te houden. Ook waren er enkele ambulances aanwezig voor eventuele medische zorg. Rond 07.45 uur werd het sein brand meester gegeven.
De politie start een onderzoek naar de oorzaak van de brand.
Provincie:
Tag(s):