zondag, 2. december 2007 - 17:05

Heerenveen steelt punten in waterballet

(Elfvoetbal) NEC heeft zondagmiddag niet de beloning gekregen die het verdiende. De Nijmegenaren waren een uur lang de betere ploeg. Met goed combinatievoetbal wist de thuisploeg veel kansen te creëeren, maar keer op keer stond Heerenveen-doelman Vandenbusche in de weg.

De bezoekers wisten zich geen raad met het bar slechte veld. De organisatie achterin was de eerste helft ver te zoeken. Volkomen tegen de verhouding was het Jakob Poulsen die vlak voor rust tekende voor de openingstreffer. De Deen kreeg de bal na een scrimmage voor de voeten en dacht niet na: 0-1

In de tweede helft begon NEC weer voortvarend. Tot grote kansen kwam het niet meer. Heerenveen nam na een uur voetballen de regie over. De Nijmegenaren waren moegestreden en lieten veel ruimte vallen. Sibon, Roorda en Sulejmani hadden de wedstrijd kunnen beslissen, maar Babos hield zijn ploeg op de been. Heerenveen speelde de wedsrijd slim en volwassen uit.