zondag, 9. december 2007 - 17:12

Heerenveen verslaat Groningen in aantrekkelijk duel

(Elfvoetbal) Heerenveen en Groningen hebben er in Friesland een spectaculair duel van gemaakt. Beide verdedigingen hielden open huis en het lag aan de scherpte van de aanvallers dat er 'slechts' zes doelpunten gemaakt werden: 4-2.

Alle treffers vielen in de eerste helft, waarin Bradley de grote man was aan Heerenveen-kant. De middenvelder nam maar liefst drie treffers voor zijn rekening. Namens Groningen scoorde Nevland tweemaal. Het overige doelpunt kwam op naam van Lovre, die al na twee minuten op ongelukkige wijze zijn eigen keeper verschalkte.

In het tweede bedrijf lag het tempo een stuk lager. Groningen drong wel aan en creëerde ook kansen, maar was niet scherp genoeg in de afronding om nog aanspraak te kunnen maken op een punt.