zaterdag, 27. januari 2007 - 10:18

Heerenveen wint eindelijk van Heracles

De klok stond precies op twee minuten toen Nilsson de 1-0 achter doelman Pieckenhagen tikte. Het leek een voorbode op een grote uitslag, maar de bezoekers kwamen na tien minuten onder de Friese druk vandaan.

Het thuispubliek moest echter tot de laatste minuten voor de rust wachten op meer treffers. Alves scoorde zijn derde directe vrije trap van het seizoen om enkele minuten later op aangeven van Pranjic zijn 21ste van het seizoen te scoren.

Na de rust wist Quansah een moment van aarzeling in de Heerenveen verdediging van dichtbij af te straffen: 3-1. Hoewel Alves er stevig op los scoort, is het aantal assists nogal laag, daar kwam na 63 minuten verandering in. Een mooie voorzet na een zeker zo mooie actie vanaf links op Pranjic werd door de Kroaat ineens ingeschoten. Een kwartier voor tijd kopte invaller Friend een voorzet van Breuer achter Pieckenhagen en bracht daarmee de eindstand op 5-1.

Het is de eerste overwinning van SC Heerenveen op Heracles Almelo in de Eredivisie. In de voorgaande drie ontmoetingen was Heracles Almelo tweemaal sterker en één wedstrijd eindigde in een gelijkspel.