vrijdag, 7. december 2007 - 19:33

Heerlen start met aanleg mijnwater-leidingen

Heerlen

In Heerlen zal maandag worden gestart met de aanleg van de eerste mijnwaterleidingen in het kader van het Mijnwaterproject. De aannemer legt in opdracht van de gemeente Heerlen een ondergronds netwerk aan leidingen om boorputten en de belangrijkste (potentiële) afnemers met elkaar te verbinden. Gestart zal worden bij de nieuwbouw Cultuurcluster en de energiecentrale van Weller, aan de Corneliuslaan nabij het park, meldt de gemeente.

De leidingen worden in de grond onder de wegen gelegd, een stukje door het park en zo via Ganzeweide en de Willem Barentszweg verbonden met leidingen onder de Terhoevenderweg, en Breukerweg en door Terworm. Bij goede weersomstandigheden kan de aannemer snel werken en zullen de leidingen begin april 2008 gelegd zijn.

De gemeente Heerlen probeert de overlast tot een minimum te beperken. Omwonenden kunnen wel hinder ondervinden door een wegafsluiting of een wegversmalling. Vorig jaar hebben bewoners van de Corneliuslaan overlast gehad van de aanleg van een warmwaterleiding door het park en onlangs van een rioolrenovatie. In een nieuwsbrief aan de bewoners en bedrijven wordt uitgelegd waarom nu weer nieuwe grondwerkzaamheden nodig zijn. Een gelijktijdige aanleg van alle mijnwaterleidingen in de Corneliuslaan was niet mogelijk, omdat toen nog onzeker was of het project kon worden voltooid. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat de mijnwaterleidingen niet in dezelfde grondsleuf gelegd kunnen worden als de rioleringen.
Provincie:
Tag(s):