donderdag, 24. mei 2007 - 17:13

Heimwee Express blaast historische treinen nieuw leven in

Utrecht

Bezoekers van Het Spoorwegmuseum die heimwee hebben naar lang vervlogen tijden, kunnen op 26 en 27 mei een rit maken met De Blokkendoos uit 1927. Deze en andere historische treinen worden vanaf mei, ieder laatste weekend van de maand, weer tot leven gewekt in.
De rit duurt 50 minuten en vertrekt vanaf het museum via Utrecht Lunetten en Utrecht CS naar Bilthoven om zo het rondje te kunnen eindigen in het museum. Behalve De Blokkendoos, is het museum ook van plan om de Blauwe Engel en de Mat'46 in te zetten als Heimwee
express.

De nostalgische trein Materieel 24 of Mat'24 is een elektrische driewagentrein uit 1927 en heeft als bijnaam De Blokkendoos. Dit is onder andere te danken aan zijn vierkante uiterlijk, maar ook omdat de motor-, stuurstand- en tussenrijtuigen van deze treinen als blokken in een doos gecombineerd kunnen worden. De Blokkendoos wordt ook soms 'De Stofzuiger' genoemd, omdat de trein vlak voor vertrek een zoemend geluid maakt. Tijdens de ritten zijn vrijwilligers zijn aanwezig om antwoord te geven op al je vragen.
Provincie:
Tag(s):