maandag, 19. maart 2007 - 8:32

Hekken om Ondiep weer weg

Utrecht

Ook de afgelopen dag en nacht is het rustig gebleven in en rondom de wijk Ondiep. Daarom hebben gemeente, politie en openbaar ministerie besloten de tijdelijke veiligheidsmaatregelen in te trekken. De gemeente haalt vandaag de hekken rondom de wijk Ondiep weg. In het belang van de veiligheid van de bewoners blijven politie, gemeente en OM voorlopig extra alert op de veiligheid in de wijk. De politie blijft daarom extra toezicht houden in Ondiep en omgeving.

Maandag 11 maart ontstonden in de wijk Ondiep ongeregeldheden nadat een politieagent op zondagavond 10 maart een bewoner met een dienstpistool om het leven bracht. In reactie op de ongeregeldheden hebben gemeente, politie en openbaar ministerie diverse maatregelen genomen in het belang van de veiligheid van de bewoners van de wijk. Een groot gebied werd met hekken afgezet, een samenscholingsverbod werd van kracht en de politie heeft dag en nacht gesurveilleerd en gecontroleerd. De rust is nu teruggekeerd in en rondom Ondiep. Daarom hebben gemeente, politie en OM besloten enkele van de getroffen maatregelen in te trekken. De hekken rondom de wijk worden weg gehaald, er is geen verbod op samenscholing meer en de bevoegdheid tot preventief fouilleren door de politie is niet meer van kracht.

De Politie Utrecht zet het opsporingsonderzoek voort naar de geweldsincidenten die zich in de dagen na het schietincident in en rondom de wijk hebben voorgedaan. Getuigen van de incidenten en mensen met informatie over wie daarbij betrokken waren worden verzocht contact op te nemen met het rechercheteam van de Politie Utrecht via telefoonnummer 0900 – 8844. Informatie kan ook anoniem worden geleverd via de meldlijn van Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800 – 7000.
Provincie:
Tag(s):