vrijdag, 16. maart 2007 - 15:58

Hekken Ondiep open, onderzoek schietpartij duurt maanden

Utrecht

Na de goed verlopen stille tocht van donderdagavond en een rustige nacht hebben burgemeester, politie en Openbaar Ministerie vrijdagmiddag besloten om de hekken die afgelopen dinsdag bij de uitvalswegen van Ondiep zijn geplaatst, vanavond open te houden.

De situatie in en rondom de wijk Ondiep is op dit moment rustig. Gisteren is na de stille tocht de wijk weer afgesloten. Voor vanavond vindt het veiligheidsoverleg deze maatregel niet meer nodig. De politie staat niet meer bij de ingangen, maar houdt wel extra toezicht in de buurt en de omgeving van Ondiep. Voor gemeente, politie en Openbaar Ministerie blijven de komende dagen de rust en veiligheid van bewoners en de wijk voorop staan, daarom blijven maatregelen noodzakelijk. Ook de aanstaande dagen wordt per dag bekeken of de maatregelen aangepast kunnen worden.

Het onderzoek van de Rijksrecherche naar de toedracht van het schietincident van afgelopen zondag 11 maart zal naar verwachting van het OM eerder maanden dan weken duren. De achterliggende verklaring daarvoor is dat in een dergelijk onderzoek getuigen worden gehoord, forensische deskundigen onderzoek moeten verrichten en het OM als leider van het onderzoek om aanvullende verhoren of deskundigen kan vragen. Alles is erop gericht om het onderzoek zo zorgvuldig mogelijk te laten lopen. Pas na afloop van het onderzoek kan het Openbaar Ministerie de zaak beoordelen en beslissingen nemen.
Provincie:
Tag(s):