dinsdag, 27. maart 2007 - 9:53

Helderziende keek niet ver genoeg in de toekomst

Leeuwarden

Een 25-jarige ‘helderziende’ viel deze week letterlijk door de mand, toen bleek dat hij niet eens in staat was voor zichzelf te voorspellen dat de politie wel eens voor z’n deur kon staan om hem te arresteren voor oplichtingpraktijken. Afgelopen maandag heeft de politie van Leeuwarden de oplichter aangehouden.

De verdachte, die van Afrikaanse afkomst is, adverteerde de afgelopen twee jaar als helderziende/medium in een Fries huis-aan-huisblad. In zijn woning in de Leeuwarder Vrijheidswijk werd een doorzoeking verricht. Uit onderzoek is gebleken dat de man diverse personen voor in totaal ruim €300.000 heeft opgelicht.

Het geld werd geïnvesteerd in zijn thuisland Guinee o.a. in auto’s.In het Friese huis-aan-huisblad gaf hij aan dat alle problemen opgelost konden worden. Hij garandeerde resultaat binnen drie dagen en betaling na resultaat. Tijdens sessies werden de klanten bewogen grote geldbedragen mee te nemen die door de verdachte in een vloeistof werden gewassen en vervolgens in potten werden gestopt.

De aangevers kregen de potten mee naar huis. Als men thuis – na enige tijd, want het werd verboden door de verdachte - de potten opende, bleek er geen geld meer in te zitten. Bij de politie Fryslân werd door een aantal klanten van de verdachte aangifte gedaan.

De recherche sluit niet uit dat nog meer personen door deze persoon, die werkte onder de naam David, zijn gedupeerd. De recherche wil graag in contact komen met deze personen. Zij kunnen contact opnemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844. De verdachte wordt aanstaande donderdag voorgeleid.
Provincie:
Tag(s):