vrijdag, 2. maart 2007 - 8:37

Hengelose brandstichter mogelijk gepakt

Hengelo

Afgelopen nacht is in Hengelo een 35-jarige man aangehouden op verdenking van de betrokkenheid van de autobranden in Hengelo. Dit maakt politie-woordvoerder Jan Kamphuis vrijdag bekend. Afgelopen nacht werden opnieuw twee autobranden gemeld. Even na half twee werd gemeld dat er een auto brandde aan de Celebesstraat en 10 minuten later was dit het geval bij een auto aan de Arubastraat.

Omdat beide straten grenzen aan het gebied waar in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 februari jl. een veertiental auto’s in brand werden gestoken, was de surveillance politie in dit gebied aanwezig en zeer snel ter plaatse. Omdat hun aanwezigheid in de omgeving van de branden opviel, werden twee personen, Hengeloërs van 33 en 35 jaar, meegenomen naar het bureau.

De 35-jarige had een zeer aannemelijk verklaring die ook elders gecontroleerd kon worden. Hij is daarna weer heengezonden. De 33-jarige kon dit niet en is aangehouden en voor verder onderzoek opgesloten. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen of hij iets met de autobranden te maken heeft gehad. Op dit moment kan daar dan ook nog geen uitsluitsel over worden gegeven.

Door het team, wat de autobranden van afgelopen weekend in onderzoek heeft, worden de beide branden van afgelopen nacht in het onderzoek meegenomen. Het is echter nog onduidelijk of de reeks van het afgelopen weekend in relaas staat met de beide branden van afgelopen nacht. Besloten is het team uit te breiden en er wordt in de loop van vandaag, vrijdag 2 maart, een zogenaamd Team Grootschalige Opsporing (TGO) opgestart wat zich met het onderzoek gaat bezighouden.

De politie in Zwolle vermoed dat ook bij hun een pyromaan actief is. Vrijdagochtend tegen 03.00 uur kwam er een melding binnen dat er een auto aan de Eikenlaan in Zwolle in brand stond. Op de locatie aangekomen bleek dat de auto van binnen brandde. De auto raakte aan de passagierszijde beschadigd. De brandweer heeft de brand geblust.

Om 03.45 uur is op het parkeerterrein ’T Streekien, bij de Schoolstraat in Zwolle, een auto in vlammen opgegaan. In beide gevallen wordt brandstichting niet uitgesloten. Er is een onderzoek ingesteld.
Provincie:
Tag(s):