vrijdag, 28. december 2007 - 0:08

Heracles wint zespuntenduel van Willem II

(Elfvoetbal) Het schokeffect van een trainerswissel heeft zijn vruchten afgeworpen voor Heracles Almelo. Na het ontslag van Ruud Brood eerder deze week won de ploeg met 1-0 van Willem II. Man van de wedstrijd was Kwame Quansah. Hij zorgde in de slotfase van de wedstrijd voor de beslissende voorsprong. Heracles doet bovendien goede zaken op de ranglijst. Met de drie gewonnen punten stijgt het team van interim-trainer Hendrie Krüzen naar de vijftiende plaats. Willem II zakt verder in de degradatiezorgen en blijft laatste met drie punten achterstand op Excelsior.

Beide ploegen beseften zich vanaf het begin dat ze bij winst even uit de degradatiezorgen zouden zijn. Scheidsrechter Blom moest vaak optreden na felle overtredingen. In de eerste helft werden 31 overtredingen gemaakt. Er woedde vooral een hevige strijd op het middenveld, die geen echte winnaar kende. Heracles had de iets betere kansen via Everton en vooral Kwame Quansah. De kleine aanvaller kopte uit een vrije trap net over.

Willem II kreeg in de eerste helft geen kansen en was aanvallend machteloos. Het gemis van spits Frank Demouge liet zich voelen bij de Tricolores. De aanvaller kreeg vorige week rood tegen de Graafschap na een dwaze actie tegen Stephan Keller en is voor twee wedstrijden geschorst. Overigens spraken de statistieken ook niet erg in het voordeel van de Tilburgers. Ze scoorden dit seizoen nog niet in uitwedstrijden, een negatief record. Extra vervelend was het afhaken van Delano Hill. De aanvoerder strompelde na twaalf minuten met een enkelblessure van het veld.

Na de thee klapten de twee degradatiekandidaten er weer vol op, maar weer was er geen goed voetbal. Heracles had de beste kansen, maar wist ze lange tijd niet te verzilveren. Everton had zijn ploeg al snel in de tweede helft op voorsprong kunnen zetten. Na een goede actie over links zette Ragnar Klavan goed voor. De bal stuiterde voor het hoofd van de Heracles-aanvaller, maar die kopte vrij voor doel over. Het was sneu om te zien hoe Willem II ten aanval trok. Passes mislukten en hoge ballen hadden geen doel. Met het inbrengen van Kevin Bobson kwam er iets meer gevaar, maar het was marginaal.

Gesteund door het trouwe publiek knokte Heracles Almelo in de slotfase voor de drie punten. De ploeg voetbalde beter en uiteindelijk zorgde Quansah voor de verlossing. Na slecht uitverdedigen van Willem II pikte de Heracles-aanvaller de bal op en slalomde om de Tilburgse verdedigers het strafschopgebied in. Quansah beëindigde zijn actie met een lage schuiver in de hoek. Door de late 1-0 moet Willem II de rode lantaarn weer meenemen naar Tilburg.