maandag, 2. april 2007 - 15:42

Herdenking bevrijding van de Oost-Veluwe

In verband met de 62-jarige bevrijding van de Oost-Veluwe met name de gemeenten Apeldoorn en Voorst zullen de 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums op zondag 15 april op de Canadese Militaire Erebegraafplaats op de Holterberg in Holten een herdenking houden.De aanvang van de herdenking is om 14:30 uur.

Tijdens de herdenking zullen bij de graven van de militairen van de 48th Highlanders of Canada, die omgekomen zijn tijdens de bevrijding in april 1945, bloemen worden gelegd en zal een krans worden gelegd bij het graf van de commandant van de van de 48th Highlanders of Canada, Lt. Col. D.A. MacKenzie.

De 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums zullen tijdens de plechtigheid meerdere tunes spelen.De oud-burgemeester van Apeldoorn en voormalig Commissaris van de Koningin in Utrecht Jhr. Beelaerts van Blokland zal een toespraak houden.

Bij het grote monument op de Canadese Militaire Eregebraafplaats zullen ondere andere kransen of bloemstukken worden gelegd door burgemeesters van de bevrijdde gemeenten.

Op 17 april 2007 zal door de 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums om 19.30 uur worden opgetreden tijdens de herdenking van de bevrijding van Oosterhuizen, Lieren en Beekbergen bij het monument in Lieren.
Provincie:
Tag(s):