vrijdag, 2. november 2007 - 10:40

'Herfst...tot aan de kuiten door de bladeren'

Amsterdam

Dat de bladeren de afgelopen weken in een rap tempo van de bomen vallen, dat zal niemand zijn ontgaan. Vooral op voet- en fietspaden zorgt dit voor gevaarlijke situaties. Vooral ouderen en mensen die slecht ter been zijn lopen gevaar op slecht geveegde voetpaden. Langs de Zuiderzeeweg in Amsterdam-Noord is de situatie momenteel erg slecht.

Een woordvoerder van stadsdeel Amsterdam Noord laat vrijdagmiddag aan Blik Op Nieuws weten dat er vanaf half oktober tot half december een protocol is om de bladeren op te ruimen. "Allereerst worden de fietspaden schoongeveegd en daarna de doorgaande routes. De voetpaden zijn als laatste aan de beurt. Wanneer het droog is vormen de bladeren ook geen probleem, maar wanneer het gaat regenen zoals vanmiddag kan de situatie gevaarlijk worden. Het heeft onze aandacht" aldus het stadsdeel.

Langs de Zuiderzeeweg staan voornamelijk populieren die dus ook in dezelfde periode hun blad verliezen. Hierdoor is het mogelijk dat er langs bepaalde routes waar één soort boom staat, plotseling veel bladeren vallen.

Het voetpad langs de betreffende weg ligt dan ook helemaal vol met afgevallen blad. Dit zorgt ervoor dat er geen doorkomen meer aan is. Om bij de bushalte te komen moeten de voetgangers zich een wegbanen door een laag bladeren die op sommige plaatsen wel tot de kuiten komt.

Veel wandelaars kiezen er dan ook voor om op het fietspad te lopen wat weer voor een zeer onveilige situatie zorgt omdat deze route veel gebruikt wordt door (amateur)wielrenners en scooterrijders. Het stadsdeel laat weten dat hard gewerkt wordt om alle fiets- en voetpaden begaanbaar te houden.
Provincie:
Tag(s):