vrijdag, 9. november 2007 - 9:21

Het beste idee van Friesland

Leeuwarden

Iedereen droomt wel eens van het feit dat je op een dag een winkel binnen loopt en dat jouw product in het schap ligt. Om die droom te realiseren is er nu Frisjes, dit is een organisatie die verschillende services aanbiedt. De ‘Frisse start’, een workshopdag waar je kennis op kunt doen en je netwerk kunt uitbreiden, is één van de services die Frisjes biedt.

Er zijn al meer dan 100 aanmeldingen voor de workshopdag. De verschillende partijen die achter Frisjes staan: het Cartesius Instituut, A7 zone, gemeente Leeuwarden, provincie Friesland, KvK, VNO NCW Noord en Westergozone zijn dan ook zeer tevreden met de opkomst. Het grote aantal aanmeldingen geeft aan dat er behoefte is in Friesland naar een organisatie als Frisjes.

Op 15 november zal de ‘Frisse start’ plaats vinden op het ‘oude’ stadhuis van Leeuwarden. Steven de Jong, acteur en regisseur zal deze dag openen. Daarnaast wordt er een vijftal workshops gegeven op verschillende gebieden zoals: patent aanvragen voor een product, productontwikkeling, marktontwikkeling etc.

Eén van de workshopleiders is David Harry bedenker van ‘Het beste idee van Nederland’. Hij zal zijn kennis op het gebied van patent aanvragen in een workshop verwerken. David heeft o.a. de screening van de ingezonden producten voor zijn programma gedaan. Ook Han Brezet jurylid van ‘Het beste idee van Nederland’ zal hierbij aanwezig zijn, hij zal de dag voorzitten en een workshop verzorgen op het gebied van marktontwikkeling.

Deze dag heeft als doel de deelnemers kennis te laten maken met de mogelijkheden en problematiek van ondernemen en productontwikkeling. Wat komt er bij kijken als je een eigen innovatief idee daadwerkelijk op de markt wilt brengen?
Provincie:
Tag(s):