vrijdag, 30. maart 2007 - 17:53

Het is een jongen! Maar wat wordt zijn naam?

Amsterdam

Het gaat goed met de babygorilla in Artis. Moeder Binti is nog even zorgzaam als net na de bevalling en het jong drinkt goed en regelmatig. De grote vraag was: is het nu een jongen of een meisje? Precies 14 dagen na de geboorte wisten de verzorgers het zeker. De gorillaspruit had twee keer in een boogje geplast en een van de verzorgers heeft dit goed kunnen zien: het is een jongetje!

Tijd dus voor het verzinnen van een mooie naam voor deze toekomstige zilverrug. Via de website van Artis kan tot 19 april a.s. meegedaan worden om een naam bedenken voor de gorillababy.

De verzorgers van de gorilla’s bepalen wie de mooiste naam heeft verzonnen en de winnaar krijgt een echt ‘Gorilla-VIP-arrangement’ in Artis. Het moet wel een Afrikaanse naam zijn, want zijn moeder Binti heeft ook een mooie Afrikaanse naam.

Het is meer dan 10 jaar geleden dat hier het laatste gorillajong werd geboren. Uniek in Artis is dat gorillamoeder Binti het jong meteen in de armen sloot en te drinken gaf. Hoewel de andere gorilladames Dafina en Shindy meerdere jongen hebben gehad, werd geen van de jongen door de moeder zelf grootgebracht. Gorilla’s moederen namelijk niet vanzelf: dat moeten ze echt leren. Als alles goed blijft gaan zal Binti met haar jong het goede voorbeeld geven aan Shindy en Dafina, die allebei ook zwanger zijn.
Provincie:
Tag(s):