maandag, 8. januari 2007 - 16:47

Het Woord van 2006: Warmterecord!

Regio

Internetplatform Bewolkt.nl en Dagblad van het Noorden zochten in december van het vorige jaar gezamenlijk naar Het Woord van 2006. Ongeveer 2500 mensen bezochten bewolkt.nl en voerden hun favoriete woord van het jaar in. Nog voordat het KNMI in een persbericht op 4 januari bekend maakte dat zij voor 2006 de hoogste gemiddelde temperatuur van de laatste 300 jaar had genoteerd, gaven de bezoekers van de Verkiezing al aan dat 2006 vooral het jaar was van 'warmterecord'.

Op http://www.dvhn.nl/nieuws/woordvan2006/ is de uiteindelijke wolk met de twintig woorden te zien waarop de meeste stemmen uitgebracht zijn. Hoe meer stemmen een woord kreeg, des te groter wordt het afgebeeld. Woorden als 'Breezersletje' en 'croftybom' lieten duidelijk de actualiteit zien. De politieke verwikkelingen van dit jaar is terug te zien in het woord 'draaideurminister' en wellicht ook 'draaikont'.

Uiteindelijk bleken hippe trends en politieke beslommeringen van dit land echter toch minder belangrijk: 'warmterecord' was het woord dat uiteindelijk de meeste stemmen kreeg. Onder de bezoekers van de Verkiezing van het Woord van 2006 die hun stem op 'warmterecord' hadden uitgebracht, is een iPod Nano verloot.

In 1949 emigreerde hij op zevenjarige leeftijd met zijn familie naar Canada en 58 jaar later wint hij zowaar een Nederlandse prijs met de Verkiezing van het Woord van 2006 door het Dagblad van het Noorden. George Abma (78 jaar, Edmonton) is blij met de iPod Nano die hij won door te stemmen op het woord 'Warmterecord'. Samen met zo'n 2500 andere bezoekers van de site van het Dagblad van het Noorden verkoos hij het woord 'warmterecord' tot het Woord van 2006.
Provincie:
Tag(s):