dinsdag, 13. februari 2007 - 21:35

HHR onderweg naar Europa

Hoofddorp

Chevrolet Europe overweegt de HHR naar Europa te halen en onthult het opvallende, compacte model op 6 maart tijdens de Autosalon van Genève. De HHR is een unieke auto die styling met een veelzijdig interieur combineert, om zo op alle leefstijlen voorbereid te zijn. De HHR heeft een opvallend design dat is geïnspireerd op de 1949 Chevrolet Suburban – de allereerste Utility Vehicle.

De HHR is een vierdeurs auto met een achterportier dat via een touch-pad geopend wordt. Zijn hoge dak doet denken aan het ontwerp van de innovatieve 1949 Chevy Suburban. De HHR is eenvoudig herkenbaar aan zijn uitgebouwde spatschermen en de halfronde grille. De sprankelende kopkampen zorgen samen met de uitspringende, dubbele achterlichten voor een ‘look’ die deels aan een custom car en deels aan een klassieke Corvette doet denken. Naar binnen toelopende portieren en ramen, met een uit één stuk opgetrokken omlijsting, ondersteunen het duidelijke, gedetailleerde ontwerp en zijn ongebruikelijk voor hedendaagse auto’s. De achterruit van de HHR loopt verzonken in de carrosserie door.

De HHR biedt een keuze uit twee technisch geavanceerde viercilinder lijnmotoren, die bruikbare kracht koppelen aan een economisch verbruik en lage emissies: een 2.2-liter met 149 pk en een koppel van 210 Nm en een 175 pk sterke 2.4 met een koppel van 228 Newtonmeter.
Categorie:
Tag(s):