dinsdag, 5. juni 2007 - 15:03

Hoge Raad beveelt nader onderzoek in Deventer moordzaak

Deventer

In de geruchtmakende Deventer moordzaak heeft de Hoge Raad dinsdag 5 juni in een tussenarrest beslist dat de twee verbalisanten nader gehoord dienen te worden. De Hoge Raad heeft dit opgedragen aan een raadsheer-commissaris. Afhankelijk van dit onderzoek zal de Hoge Raad een beslissing nemen om de zaak te heropenen.

Een verklaring van een getuige, die door de twee verbalisanten is gehoord, is niet in het strafdossier opgenomen. De Hoge Raad wil eerst, door het horen van de twee verbalisanten, te weten komen waarom deze verklaring in het strafdossier ontbreekt. Deze verklaring is door het gerechtshof niet meegenomen in het uiteindelijke oordeel over Ernst L.

Geert-Jan Knoops , advocaat van de van moord verdachte Ernst L., had om heropening van de zaak gevraagd waarbij de belasting-adviseur Ernst L. in eerste instantie werd vrijgesproken voor de in september 1999 gepleegde moord op de 60-jarige weduwe Wittenberg wegens gebrek aan bewijs, maar later in hoger beroep veroordeeld tot twaalf jaar cel.
Provincie:
Tag(s):