maandag, 26. maart 2007 - 16:20

Hogeschool Venlo wil topsporters binnenhalen

Venlo

De Fontys hogescholen in Venlo willen topsporters een hbo-opleiding aanbieden. Tijdens hun opleiding bij Fontys wordt sterk rekening gehouden met de sportieve ambities en verplichtingen van de sportende studenten, zo meldt Fontys vandaag.

De hogescholen van Fontys in Venlo willen het mogelijk maken dat topsporters hun sport kunnen combineren met een hbo-opleiding. Het is namelijk gebleken dat er behoefte is aan zo’n mogelijkheid voor jongeren die al topsport bedrijven en na de middelbare school verder willen studeren.

Concreet willen de hogescholen van Fontys in Venlo vanaf september 2007 alle jonge topsporters die daar een studie starten, specifieke voorzieningen aanbieden om het mogelijk te maken hun studie binnen vier jaar af te ronden zonder vertragingen. Dat kan door rekening te houden met hun vaste verplichtingen zoals trainingen, wedstrijden en toernooien via aangepaste lesroosters en tentamenroosters. Ook extra begeleiding in de vorm van een persoonlijke studieloopbaanbegeleider is een onderdeel van het voorzieningenpakket.


Op 29 maart houdt de Fontys Hogeschool hier een informatiebijeenkomst over.
Provincie:
Tag(s):