woensdag, 19. december 2007 - 10:47

Hogeschool Zuyd de ‘beste’ van de 13 grote hogescholen

Hogeschool Zuyd is uitgeroepen tot de ‘beste’ van Nederland in de Keuzegids Hoger Onderwijs 2008 in de categorie ‘grote hogescholen’. Deze gids wordt sinds 1995 jaarlijks uitgegeven door het Hoger Onderwijs Persbureau in Leiden en wordt door veel aankomende studenten als hulp gebruikt bij hun studiekeuze omdat in de ranking juist het oordeel van 50.000 studenten zo zwaar weegt.

Voor het eerst zijn alle 13 grote hogescholen van ons land onderling vergeleken.

Van Hogeschool Zuyd zijn 42 verschillende studies in onder andere Heerlen, Maastricht en Sittard beoordeeld en komt het totaal oordeel van de studenten uit op 6,85. Een gedeelde tweede plaats wordt met 6,84 ingenomen door de Haagse Hogeschool en de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Hogeschool Fontys (Eindhoven, Sittard, Tilburg en Venlo) neemt met 6,65 de elfde plaats in en hekkensluiter is hogeschool InHolland (Diemen, Haarlem en Rotterdam) met een waardering van 6,46.

In totaal zijn ruim 1400 verschillende opleidingen in het hoger onderwijs door de studenten beoordeeld.

Verder geeft de Keuzegids 2008 naast veel informatie per studie bijvoorbeeld ook inzicht in de toelatingseisen, de arbeidsmarkt en de studiesteden.De gids is verkrijgbaar als boek en in digitale vorm via de boekhandel en via www.keuzegids.org.

“Ja, we hebben ambitieuze doelstellingen en we hebben kennelijk een methodiek ontwikkeld om die ook te realiseren. Dat kan natuurlijk uitsluitend met een breed draagvlak en enthousiasme bij onze 1500 medewerkers. Het is fantastisch dat juist de studenten Hogeschool Zuyd als beste van de grote hogescholen ervaren, want voor die groep zetten wij ons in�, aldus Karel van Rosmalen, voorzitter College van Bestuur. “Die erkenning is voor onze gehele bezetting een extra stimulans waarmee we het jaar afronden!�
Provincie:
Tag(s):