vrijdag, 4. mei 2007 - 12:22

Holleeder niet-ontvankelijk in kort geding over EBI-regime

De voorzieningenrechter van de rechtbank ’s-Gravenhage heeft vrijdag 4 mei bij mondeling vonnis Holleeder niet-ontvankelijk verklaard in zijn vorderingen in het kort geding tegen de Staat over het EBI-regime waaronder hij momenteel is gedetineerd in het penitentiair ziekenhuis in Scheveningen. Het gaat hierbij om het regime van de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught waar Holleeder sinds juni 2006 is gedetineerd in het kader van zijn voorlopige hechtenis.

Het kort geding is afgelopen woensdag, 2 mei 2007, behandeld. Zoals de voorzieningenrechter aan het eind van de zitting heeft aangegeven, is vandaag bij mondeling vonnis uitsluitend de beslissing in deze zaak uitgesproken. In de loop van de volgende week volgt het volledige vonnis.

Holleeder heeft primair gevorderd de Staat te bevelen dat zij (partieel) het EBI-regime waaraan Holleeder onderhevig is, opheft voor zolang als de artsen dat medisch noodzakelijk achten, subsidiair te bevelen dat de Staat het handboeienregime opheft en dat het regime wordt versoepeld in het kader van bezoeken van familie en vrienden (d.w.z. de frequentie van de bezoeken) en meer subsidiair dat de Staat wordt bevolen om Holleeder terug te doen plaatsen naar de EBI in Vught.
Provincie:
Tag(s):