zaterdag, 7. april 2007 - 22:12

Holman held in Nijmegen tegen PSV

Na de afstraffing tegen Liverpool in de Champions League (0-3), de blessuregolf en de hopeloze vorm van de afgelopen weken, mag de 2-1 nederlaag van PSV tegen NEC van vanavond allerminst een verrassing genoemd worden.

Ontluisterend was het optreden van de Eindhovense formatie die van geluk mocht spreken dat het bij die marge van één bleef. NEC was PSV op alle fronten de baas en een 4-1, 5-1 overwinning had ook zeker niet misstaan.

Brett Holman was de absolute held in Nijmegen met twee treffers, waarvan de tweede een cadeautje betrof van Gomez. De Braziliaanse sluitpost liet de bal zomaar uit de handen glippen na een niet al te ernstig schot van Romano Denneboom. Holman was er als de kippen bij.

Koeman besloot daarop Patrick Kluivert binnen de lijnen te brengen voor Jason Culina in de hoop aanvallend meer te kunnen klaarspelen, maar tevergeefs. NEC overklaste de bezoekers en kreeg met name via Denneboom nog enkele goede kansen op de 3-0. Dat leed bleef PSV echter bespaard.

In het tweede bedrijf nam NEC wat gas terug en scoorde Philip Cocu de aansluitingstreffer. Meer dan dat zat er echter niet in voor de regerend landskampioen.

Mocht Ajax morgen winnen van RKC Waalwijk, dan komt het in punten naast PSV. Het doelsaldo kan dan nog wel eens bepalend gaan worden in de slotfase van deze competitie. Ook daarin zitten beide teams niet ver van elkaar af. PSV heeft plus 44, Ajax plus 42.
Categorie:
Tag(s):