woensdag, 24. januari 2007 - 14:02

HOME wint Europees project van 1,4 miljoen

Eindhoven

Het Historisch OpenluchtMuseum Eindhoven (HOME) is projectleider van een internationaal project met zeven andere soortgelijke openluchtmusea uit Europa. Brussel keurde de aanvraag, met een totale waarde van € 1,4 miljoen, onlangs goed.

Het driejarige project, met als titel ‘LiveARCH’, is ontwikkeld in Eindhoven. Het heeft als doel door middel van samenwerking te komen tot een kwalitatief beter aanbod voor de bezoekers en daarmee de belangstelling in cultureel erfgoed te vergroten. Levende geschiedenis heeft hierin een centrale rol, het laat de bezoeker de geschiedenis beleven. Een goed voorbeeld hiervan is het Vikingevenement, dat het HOME dit jaar voor de 16e keer organiseert.

HOME werkt in ‘LiveARCH’ samen met musea uit Duitsland, Hongarije, Italië, Letland, Noorwegen, Schotland en Zweden.

“We hebben dit kunnen bereiken door alle positieve ontwikkelingen van de laatste jaren binnen onze eigen organisatie en door de goede samenwerking binnen EXARC�, zeggen Bert van Valburg, directeur van het Historisch OpenluchtMuseum Eindhoven en Roeland Paardekooper, secretaris van EXARC, een Europese vereniging van musea die sinds zes jaar bestaat. “Dit netwerk is een uitstekende manier om collega’s met gelijke problemen en oplossingen te ontmoeten. We hebben met zeven van hen een denktank gevormd en al snel lag het concept voor LiveARCH op tafel. “

Van donderdag 25 tot en met maandag 29 januari a.s. wordt de startbijeenkomst van dit project gehouden in Eindhoven. Hierbij zullen ongeveer 30 deelnemers uit 11 landen aanwezig zijn. Wethouder Marriët Mittendorff ,met onder meer cultuur in haar portefeuille, verricht de officiële opening.
Provincie:
Tag(s):