maandag, 17. december 2007 - 16:21

Hond wekt bejaarde baas bij woningbrand

Zaandam

Maandagochtend vroeg heeft een brand een woning aan de Hogendijk in Zaandam voor een groot deel verwoest. De brand ontstond rond 03.45 uur 's nachts door nog onbekende oorzaak. De bejaarde bewoner werd gewekt door zijn hond die hem in het gezicht krabde.

Op het moment dat de hond de man wekte stond het balkon in lichterlaaie. De 74-jarige man probeerde eerst nog met een brandblusser het vuur te lijf te gaan, maar dat lukte niet. De brandweer rukte uit en probeerde te redden wat er nog te redden viel.

De man had op zijn balkon een volière. Een aantal vogels kon niet meer gered worden door de brandweer. De nog levende vogels zijn meegenomen door de dierenambulance. De man is zelf ook voor controle naar het ziekenhuis gebracht omdat hij rook had ingeademd. De politie heeft buurtbewoners in de directe omgeving wakker gemaakt en tijdelijk opgevangen op het politiebureau bij het Zaantheater.

Zij konden nadat de brand geblust was hun woningen weer in. De woonkamer van de bejaarde man en een deel van de keuken is afgebrand. Ook is er waterschade. Forensische Opsporing heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak.
Provincie:
Tag(s):