donderdag, 25. januari 2007 - 12:10

Honda presenteert nieuwe RA107 in Barcelona

Honda heeft vanochtend op het circuit in Barcelona de nieuwe RA107 gepresenteerd aan de pers, de wagen waarmee dit seizoen om het kampioenschap gestreden moet gaan worden. Afgelopen dagen testte het team al met de wagen op het Spaanse circuit, tot tevredenheid van de coureurs die onder de indruk zijn van de nieuwe wagen.

Teambaas Nick Fry is enthousiast over het nieuwe seizoen. Hij wil dat zijn team mee gaat doen om het kampioenschap, maar direct dekt hij zich in: "Ik heb ontzettend trots op de goede samenwerking tussen de Honda-fabrieken in Engeland en Japan. De Honda RA107 is een teamwerk dat is neergezet door een groep van engineers met allerlei verschillende nationaliteiten."

"We willen dit jaar het goede testwerk van eind vorig jaar voort zetten, we hebben toen meer kilometers getest dan elk ander team. Ik wil dat ons team mee gaat strijden om het kampioenschap, maar ik zeg er wel bij dat alles dit jaar veel dichter bij elkaar zal liggen qua tijden vanwege de nieuwe regels en alle teams rijden op Bridgestone-banden."

Jenson Button nam eind vorig jaar niet deel aan de testsessies vanwege een blessure, gisteren mocht hij weer voor het eerst rijden: "Ik kijk er erg naar uit om vanmiddag mijn eerste run te maken met de nieuwe RA107. Ik heb gisteren hier getest met de wagen van vorig jaar, de RA106, met de nieuwe Bridgestone-banden waardoor ik vandaag een goede directe vergelijking kan geven tussen het oude en het nieuwe chassis. Ik hoop dat we dichter bij onze droom komen; het winnen van het wereldkampioenschap."

Rubens Barrichello verrichte maandag in Silverstone de eerste shakedown en reed gisteren de hele dag in de RA107: "We hebben gisteren een erg goede testdag gehad met de nieuwe RA107, mijn eerste indruk is heel erg goed en positief. De RA107 is duidelijk een goede stap vooruit en dat is te merken aan een aantal onderdelen; we hebben een nieuwe geometrie van de stuurinrichting en de wielophanging waardoor we meer potentieel halen uit de Bridgestone-banden. Daarnaast is ook het traction control-systeem aangepast en dit voelt heel goed aan in de bochten. Ik denk dat 2007 een heel speciaal seizoen voor ons zal worden!"
Categorie:
Tag(s):