maandag, 15. januari 2007 - 16:22

Honden komen om bij brand

Meerkerk

In een vrijstaand huisje op een bungalowpark aan de Grote Kanaaldijk in Meerkerk heeft zondagmiddag een uitslaande brand gewoed. Hierbij zijn drie honden een, Teckel, een Jack Russel en een Golden Retriever, door verstikking omgekomen. De dieren zijn nog geprobeerd te redden maar tevergeefs.

De buurvrouw ontdekte de brand en schakelde direct 112 in. Politie en brandweer kwamen direct ter plaatse. Het ging om een uitslaande brand. De bewoners waren ten tijde van de brand niet in het huisje.

Het stel van 27 jaar heeft tijdelijk hun intrek genomen bij familie. De Unit Forensische Opsporing (voorheen Technische Recherche) stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Brandstichting wordt vooralsnog niet uitgesloten. De woning brandde geheel uit.

In de nacht van vrijdag 12 januari op zaterdag 13 januari was er ook brand in een ander huisje op het bungalowpark. Een mandje met hout welke naast de kachel stond, had vlam gevat. Dit zorgde voor rookontwikkeling in het huisje. De hulpdiensten politie en brandweer werden ingeschakeld. Er stond gelukkig niets meer in brand toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen. De 42-jarige bewoonster is erg geschrokken maar ongedeerd.
Provincie:
Tag(s):