dinsdag, 25. december 2007 - 22:19

Honderden gezinnen zonder stroom op kerstavond

Tilburg

Als gevolg van een brand in een elektriciteitshuisje aan de Hugo Verrieststraat in Tilburg-West hebben naar schatting enkele honderden gezinnen op Kerstavond zonder stroom gezeten. De brand brak maandagavond rond 19.00 uur door nog onbekende oorzaak uit in het huisje. Energieleverancier Essent voerde daarop werkzaamheden uit waardoor in een tiental straten rondom de Hugo Verrieststraat de stroom tijdelijk uitviel. Het betrof het deel van de wijk Wandelbos ten zuiden van de Baden Powellaan.

De politie heeft via een SMS-Alert rond 20.30 uur geprobeerd zoveel mogelijk mensen te waarschuwen dat de kans groot was dat ze zonder stroom kwamen te zitten. Ook via Omroep Brabant werd een waarschuwing uitgedaan. De bewoners van een verzorgingshuis aan de Baden Powellaan hadden geluk; het gebouw viel net buiten het getroffen gebied, zodat de geplande kerstviering gewoon kon doorgaan. Ook ondernemers in de wijk werden geïnformeerd.

Tegen 24.00 uur kwam het bericht dat de werkzaamheden afgerond waren en alle woningen en bedrijfspanden weer stroom hadden. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor; bewoners namen de ontstane situatie over het algemeen redelijk laconiek op. Agenten van het team Tilburg-West hielden de getroffen straten rondom het elektriciteitshuisje in de gaten zolang in die buurt geen verlichting was.
Provincie:
Tag(s):