donderdag, 19. april 2007 - 21:39

Honderden nieuwe banen in Emmen

Emmen

Transcom Worldwide, één van Europa’s grootste dienstverleners op het gebied van klantcontacten, vestigt zich in Emmen. Op het bedrijvenpark Waanderveld wordt nog deze maand een nieuw callcenter in gebruik genomen. Het callcenter start met 50 medewerkers maar wil snel groeien naar 300.

Transcom heeft in Nederland op dit moment callcenters in Eindhoven en Groningen. In het jaar 2000 is in Groningen de operatie gestart, waar inmiddels zo’n 600 mensen werken. Verdere groei van de activiteiten vraagt om een uitbreiding van de capaciteit qua locatie en medewerkers.

Voor Transcom was het van belang om een locatie in de nabijheid van haar vestiging in Groningen te vinden. De locatie Emmen is nabij, maar de afstand is groot genoeg om niet uit het wervingsgebied van Groningen te hoeven putten. Bovendien biedt de arbeidsmarkt van Emmen het bedrijf voldoende mogelijkheden om de operatie te laten slagen

De nieuwste vestiging van Transcom voldoet aan de modernste eisen. Het pand is aangepast aan de wensen van Transcom, dat inmiddels veel ervaring heeft opgedaan met het inrichten van callcenters. Vanuit Emmen zullen klanten in heel Nederland worden bediend. De komst van Transcom in Emmen heeft positieve gevolgen voor de werkgelegenheid in de regio.

De heer Jan Koekkoek, Contact Center Manager Transcom Groningen: “Wij hebben gekozen voor Emmen als locatie omdat wij daar een goede arbeidsmarkt zien. Tevens zijn zowel de Gemeente Emmen als de NOM een prima steun geweest in het vestigingsproces�.
Provincie:
Tag(s):