vrijdag, 14. december 2007 - 10:09

Hondje Rakker afgedankt als dekreu

Amsterdam

Stichting Pup in Nood uit Amsterdam kon afgelopen week weer een schrijnend geval noteren op de lijst van ellendige gevalletjes. De stichting die een partnerschap heeft met stichting Dutchpuppy van Bridget Maasland, is al jaren actief met het verzorgen van verwaarloosde en gedumpte pups.

Ook voor oudere honden van kleine rassen maakt de stichting zich sterk. Voorzitter Jack de Jongh kreeg het verhaal van Rakker te horen en aarzelde geen moment.

“Het ging om een hondje dat als dekreutje was gebruikt en nu geen dienst meer deed. De pups die hij voortbracht werden voor goed geld verkocht. Als ik hem niet kwam halen werd hij direct ingeslapen,�vertelt hij.

“Ik ben de auto ingestapt en naar de hond gegaan. Het hondje trof ik met een slecht gebit aan. Zijn vacht zat onder de klitten en de stront hing aan zijn kontje. Het is ongelooflijk hoe mensen met hun dieren omgaan. De tranen sprongen in mijn ogen.�

Jack nam de hond mee, kreeg valse papieren mee en na een opknapbeurt bij de trimmer en een bezoek aan de dierenarts gaat het nu al stukken beter. Het hondje was erg angstig maar trekt inmiddels goed bij. En hij zoekt nog een goed tehuis.

Jack en zijn vrouw zijn naarstig op zoek naar een groter onderkomen voor de stichting waarbij een woonhuis en buitenruimte voor de honden is. “Liefst niet te duur want wij investeren alles in de honden!� Voor meer informatie en contactinformatie, zie de website: www.pupinnood.nl
Provincie:
Tag(s):