donderdag, 7. juni 2007 - 21:29

Hondsrug Marathon geselecteerd voor de T-Mobiletour

Gieten

De tweede editie van de Hondsrug Marathon, welke zal worden gehouden op 23 september is dit jaar door T-Mobile geselecteerd voor de T-Mobiletour. De Hondsrug Marathon maakt deel uit van het project Outdoor Offensief Drenthe en is een unieke prestatietocht met tijdsregistratie over de Drentse Hondsrug voor geoefende mountainbikers.

TFC ’t Kamrad en TFC Gieten hebben spectaculaire veldtochten uitgezet van 35, 55, 100 en 140 kilometer, inclusief tijdregistratie. De tochten vallen in de klasse medium tot zwaar en vormen een uitdaging voor getrainde mountainbikers met en zonder licentie. De parcoursen lopen door het afwisselende, grotendeels onverharde en soms ruige terrein van de Hondsrug, het Valtherbos en het Sleenerzand. Wie niet bang is voor opspattend water, opstuivend zand en dikke keien, doet mee met de meest uitdagende veldtoertocht in Drenthe. De tijden komen na afloop op de website www.hondsrugmarathon.nl.

T-Mobile heeft het evenement dit jaar geselecteerd voor de T-Mobiletour, een programma van tien weg- en mtb-fietstochten door heel Nederland. T-Mobile biedt de deelnemers gratis sms-service aan. Tijdens de tocht worden de tijden van start, halverwege en finish per sms naar de mobiele telefoon gestuurd. Ook het weerbericht en adviezen over kleding e.d. zijn per sms te verwachten. Daarnaast wordt de Hondsrug Marathon promotioneel ondersteund door T-Mobile.

De startplaats van de Hondsrug Marathon is bij de IJsvereniging Gieten-Bonnen, Boddeveld 3 in Gieten. Deelnemers kunnen vanaf 8.30 uur tot 9.30 uur starten. De sluiting is om 14.30 uur voor de korte afstanden en 16.30 uur voor de lange afstanden. Het dragen van een helm is verplicht. Onderweg zijn er verzorgingsposten en bij de finish is een fietswasplaats.


Inschrijven voor alle afstanden kan via www.hondsrugmarathon.nl en op zondag 23 september aan de start in Gieten vanaf 08.00 uur. Deelnamekosten zijn 15 euro per persoon. Inschrijfkosten aan de start voor de kortere routes zonder tijdregistratie bedragen voor NFTU-leden 3 euro en voor niet-leden 4 euro per persoon.
Provincie:
Tag(s):