zaterdag, 21. april 2007 - 10:11

Hoofdverdachte crimineel samenwerkingsverband aangehouden

Hedel

Dinsdag 17 april is een 30-jarige inwoner van Hedel door de Regionale Recherche van de politie Gelderland-Zuid aangehouden. De man is één van de hoofdverdachten in het onderzoek naar een crimineel samenwerkingsverband. Hij werd vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris in Arnhem.

In het onderzoek naar dit criminele samenwerkingsverband zijn de afgelopen maanden meer dan 75 personen aangehouden en/of gehoord.Hieronder is de 33-jarige broer van de dinsdag aangehouden verdachte, die eveneens kan worden aangemerkt als hoofdverdachte. Deze verdachte is reeds op 23 januari aangehouden.

De twee broers worden ervan verdacht leiding te hebben gegeven aan een criminele organisatie die zich bezig hield met het opzetten van (grote) wietkwekerijen, het handelen en exporteren van sofdrugs. Ze worden er tevens van verdacht dat zij de door hen gerunde bedrijven daarbij als dekmantel gebruikten. De al eerder aangehouden 33-jarige broer zit inmiddels in de gevangenhouding, evenals 7 andere belangrijke verdachten in het onderzoek.

De Regionale Recherche doet al langer onderzoek in deze zaak. Op 23 januari hebben grootschalige doorzoekingen in de gemeente Maasdriel plaatsgevonden. Op 12 februari was er een inval in een loods te Kerkdriel waarbij ongeveer 10 kilo grondstoffen voor XTC (MDMA) in beslag zijn genomen.

Tevens is afgelopen maand een Italiaanse verdachte aangehouden in Utrecht. Deze Italiaan werd al in zijn eigen land gezocht, en wordt verdacht van betrokkenheid bij de handel van softdrugs naar Italië. Meerdere aanhoudingen worden in het onderzoek niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):