maandag, 10. december 2007 - 14:38

Hoogeveen fietst en roeit voor goed doel op Ambon

Hoogeveen

Ruim veertig deelnemers en medewerkers van het Alfa-college werken zich voor het derde achtereenvolgende jaar sportief in het zweet, deze keer voor weeshuis Caleb op Ambon. Woensdagmiddag 12 december vindt op initiatief van twee docenten Bank- en Verzekeringswezen speciaal voor het Alfa-college Hoogeveen een pre-marathon plaats als warming-up voor de cycle- en roeimarathon.

Alle klassen van de niveau 4-opleiding spinnen en roeien twee uur lang voor het goede doel in het kader van de Kerstactie. Onder deskundige begeleiding van medewerkers van sportschool Elbe proberen ze de roeitijd op de 2.000 meter te verbeteren. Iedereen heeft zelf voor sponsoren gezorgd per vast bedrag, per gefietste kilometer of per 500 meter roeien. Met het inschrijfgeld van vijf euro per persoon is al een minimale opbrengst van 200 euro gegarandeerd. Het Alfa-college is dan ook trots op de creatieve manier waarop deze jongeren hun maatschappelijke betrokkenheid tonen.

De organisatie is in handen van Elbe Fitness & Therapie aan de Elbe 3 in Hoogeveen, een onlangs geopend multidisciplinair centrum voor gezondheid, beweging en fitness. Twee medewerkers hebben dit initiatief genomen omdat zij via vrienden en familie op het Indonesische eiland Ambon weten dat de subsidie voor weeshuis Caleb wordt stopgezet. Woensdag 12 december vindt van 13.30 tot 15.30 uur de pre-marathon plaats en zaterdag 15 december de ‘echte’ marathon van 11.30 tot 16.30 uur.

Deze benefietactie ligt in het verlengde van eerdere sponsoracties voor een goed doel. De drie uur durende spinningmarathon van vorig jaar was een groot succes met vanuit het Alfa-college ruim 150 deelnemers, docenten en medewerkers die meer dan 5.300 euro bij elkaar wisten te fietsen voor de voedselbank Hoogeveen.
Provincie:
Tag(s):