dinsdag, 27. februari 2007 - 18:36

Hoogeveners voor de camera

Hoogeveen

Echo Hoogeveen, dat is de titel van een videoproject, waarbij honderd Hoogeveners wordt gevraagd hun persoonlijke verhaal te vertellen voor de camera. De interactieve film is vanaf 15 september 2007 te zien in de hal van het NS-station van Hoogeveen.

Voor deze locatie is gekozen vanwege het thema van het videoproject: ‘Onderweg zijn’. Het project luidt de start in van het culturele jaar Hartstocht in Hoogeveen.

Het is de bedoeling dat inwoners van de dorpen, wijken en stadskern voor de camera verschijnen, maar ook ondernemers, bestuurders en wellicht een enkele recreant. Iedereen heeft wel een verhaal over onderweg zijn, een eigen verhaal, een lied, een rap of een boekfragment dat na aan het hart ligt. Het gaat over het stille verlangen, het ontdekken van nieuwe horizonten.

Hoogeveners kunnen worden uitgenodigd om zich te laten interviewen, maar men kan zich ook aanmelden via het e-mailadres echo@hoogeveen.nl.

Het videokunstproject Echo Hoogeveen kost € 45.000. De provinciale subsidie bedraagt € 40.000. De rest komt uit de gemeentekas.
Provincie:
Tag(s):