donderdag, 24. mei 2007 - 8:45

Hugo Backx bezoekt Twern en Loket Z

Tilburg

Wijkwethouder 'West' Hugo Backx brengtdonderdag een bezoek aan de Twern en Loket Z in wijkcentrum 't Sant, aan de Beneluxlaan 74. Allereerst zal Backx in gesprek gaan met de Twern over de uitwerking van het wijkontwikkelingsplan West.

“Armoede, werk, opvoeding, veiligheid en participatie zullen daarbij aan bod komen", aldus Hugo Backx. "Ik ben zeer benieuwd hoe zij aankijken tegen de voortgang van alle ontwikkelingen in de wijk". Het wijkontwikkelingsplan is opgesteld in nauwe samenwerking met bewoners. Er staan thema's in die de bewoners belangrijk vinden in hun wijk.

Vanaf 14.30 zal wethouder Backx aan het werk gaan bij Loket Z, het loket voor vragen op het gebied van wonen, zorg, welzijn en inkomensondersteuning. "Ik ga een uur meedraaien met de loketmedewerkers in het wijkcentrum. Zij helpen mensen bij het aanvragen van bijvoorbeeld een rolstoel. Met hun hulp kunnen mensen ook langer zelfstandig te blijven wonen. En de medewerkers adviseren over allerlei leuke activiteiten in de wijk. Ik wil graag weten hoe dat er in de praktijk aan toe gaat", aldus Backx.

De wethouder zal de komende maanden onder meer nog een bezoek brengen aan de verschillende onderwijsinstellingen en de wijkraad Zorgvlied. Backx zal ook een dag met de medewerkers van het meldpunt van de gemeente meelopen, om in de praktijk te zien wat er gebeurt met meldingen van wijkbewoners.
Provincie:
Tag(s):