maandag, 2. april 2007 - 21:38

Huisartsen gaan patiënten digitaal verwijzen naar CWZ

Nijmegen

Het Canisius-Wilhemina Ziekenhuis (CWZ) en de Huisartsenkring Nijmegen e.o. tekenen op 3 april een convenant voor de invoering van ZorgDomein. Dit project heeft als doel dat elke huisarts zijn patiënt op dezelfde manier verwijst naar het CWZ. Dat gebeurt met behulp van het softwareprogramma ZorgDomein.

Daarmee krijgt de patiënt in één keer gerichte afspraken voor onderzoeken en consulten bij de medisch specialist. De patiënt krijgt van tevoren zicht op wachttijden, bijbehorende informatie op maat en een geolied zorgtraject in het CWZ.

ZorgDomein zorgt voor een digitale verwijsbrief van de huisarts aan de medisch specialist. De inhoudelijke afspraken tussen huisartsen en specialisten vormen de basis voor de verwijzing. Bijvoorbeeld: wanneer moet de huisarts verwijzen? Bij welke klachten, en welke onderzoeken moeten eerst worden gedaan?

Verder bevat het programma ZorgDomein de wachttijden voor behandeling en patiënteninformatie die bij het ziektebeeld hoort. Zo komt een goed geïnformeerde patiënt sneller op het juiste spreekuur. De specialist krijgt een digitale verwijsbrief en de huisarts krijgt elektronisch de bevindingen retour.

Voor dit verwijsproject gaat het CWZ steeds meer efficiënte en patiëntvriendelijke zorgpaden ontwikkelen. Onderzoek, diagnose en behandelingsvoorstel worden dan op één dag ingepland. Zoals dat al gebeurt bij vrouwen bij wie borstkanker wordt vermoed of bij patiënten met vermoedelijke darmkanker.

De invoering van ZorgDomein neemt twee jaar in beslag.
Provincie:
Tag(s):