dinsdag, 27. februari 2007 - 12:56

Huisdier mee naar kinderziekenhuis

Utrecht

Kinderen missen hun huisdier vaak als ze in het ziekenhuis liggen. Patiënten van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ), onderdeel van het UMC Utrecht, kunnen sinds kort hun huisdier op bezoek laten komen in het ziekenhuis.

Uit onderzoek onder patiënten in het WKZ bleek dat kinderen willen dat er meer dieren in het ziekenhuis kunnen komen. Het WKZ heeft er daarom voor gezorgd dat kinderen hun huisdier kunnen ontvangen, als de dokter het goed vindt. Dat gebeurt dan op een speciale plaats waar geen andere patiënten zijn. Naast het ‘huisdierenbezoek’ brengen ook dieren van de kinderboerderij elke twee weken een bezoek aan het kinderziekenhuis. Patiënten kunnen dan knuffelen en spelen met de cavia’s, konijnen en andere dieren die in het kindertheater van het ziekenhuis worden ontvangen.

Het WKZ heeft onderzocht wat de patiënten zouden willen verbeteren in de zorg en hoe er met hen wordt omgegaan. ‘Meer dieren in het ziekenhuis’ kwam als een van de punten op de ‘verbetermeter’ naar voren. Op 17 maart organiseert het ziekenhuis voor de tweede keer het kindersymposium ‘Dokter, dit vind ik!’ waar wordt gepresenteerd wat er met de verbeterpunten die de patiënten hebben aangedragen is gedaan.
Provincie:
Tag(s):