vrijdag, 23. maart 2007 - 16:34

Huisvesting voor Eurojust op World Forum Park in Den Haag

Den Haag

De Europese justitie-organisatie Eurojust moet gehuisvest worden op het World Forum Park in Den Haag. Dat hebben staatssecretaris Albayrak van Justitie, directeur-generaal Jägers van de Rijksgebouwendienst en burgemeester Deetman van Den Haag donderdag in de intentieovereenkomst 'Manifest Eurojust' vastgelegd.

De intentieovereenkomst gaat daarbij uit van een intensieve samenwerking met marktpartijen. Het nieuwe gebouw moet in 2012 klaar zijn voor gebruik.

Eurojust, de Unit voor justitiële samenwerking van de Europese Unie, is in 2002 opgericht door de Europese Unie en heeft als taak de bestrijding van zware, georganiseerde en grensoverschrijdende misdaad te verbeteren. Op dit moment heeft Eurojust 170 medewerkers en is gevestigd aan de Maanweg in de Binckhorst (gemeente Den Haag). Het is de bedoeling dat Eurojust in 2012 verhuist naar het nieuwe gebouw in het World Forum Park. De voorbereidingen voor de verhuizing van een andere Europese justitie-organisatie maar het World Forum Park zijn al in volle gang: eind 2009 zal de hoofdzetel van Europol naar deze locatie verhuizen.

De huisvesting voor Eurojust is aanleiding voor het ministerie van Justitie, de Rijksgebouwendienst en de gemeente Den Haag om een gebiedsvisie voor het hele World Forum Park te maken. Deze visie moet ertoe leiden dat het een veilig en goed bereikbaar park wordt met internationale allure, waar internationale organisaties en bewoners van Den Haag zich thuis voelen. Den Haag wordt zo ook voor andere internationale instellingen op het gebied van recht, vrede en veiligheid een nog aantrekkelijker vestigingsplaats. Deze gebiedsvisie moet over een jaar klaar zijn.
Provincie:
Tag(s):