donderdag, 17. mei 2007 - 22:36

Hulpverleningsbeurs in Autotron Rosmalen

Rosmalen

In het Autotron in Rosmalen heeft de afgelopen vier dagen de hulpverleningsbeurs IVIC '07 plaatsgevonden. Bedrijven die hun waar leveren aan hulpverleners en overheidsdiensten presenteerden zich op de beurs. Van kledingleveranciers, communicatietechnici en voertuigbouwers tot trainings- en opleidingscentra, iedereen was er.

Ook de overheid zelf was met veel personeel en materieel aanwezig. Naast politie, brandweer en ambulancedienst waren onder meer defensie, de douane, rijkswaterstaat en de SIGMA aanwezig. Ook presenteerden reddingshondengroepen, reddingsbrigades en de Duitse THW (Technisches Hilfswerk) zich.

Volgens enkele bezoekers was de beurs dit keer minder groots opgezet en minder spectaculair dan voorgaande jaren. Het aantal demonstraties werd nog tijdens de beurs drastisch ingeperkt. De grote einddemonstratie werd al tijdens de eerste dag afgelast. Met enkele demonstraties met echt vuur en blusschuim was het ook al snel gedaan, deze werden op last van de gemeente niet meer uitgevoerd in verband met milieuverontreiniging.

Desalniettemin was er voor het publiek nog voldoende te zien en te beleven. Ook dit jaar weer was het een goed bezocht evenement.
Provincie:
Tag(s):