zaterdag, 27. januari 2007 - 11:18

'Iedereen kan sporten'

Venlo

De aftrap van het project ‘Iedereen kan sporten’ op vrijdag 26 januari was een groot succes. Van 12.30 tot 15.30 uur stond alles in het teken van spel en sport voor jongeren met een lichamelijke of geestelijke beperking in het Seacon Stadion de Koel in Venlo.

Als afsluiting van de geslaagde middag trapten de wethouders van acht gemeenten een balletje tegen een team van gehandicapte jongeren. De gehandicapte jongeren wonnen de wedstrijd die onder leiding stond van Maurice Graef, voormalig voetballer bij onder meer VVV.

‘Bewegen is gezond voor lijf en leden, en het is bij uitstek de manier om op een ontspannen manier met andere mensen in contact te zijn’, aldus burgemeester Hubert Bruls. Slechts met een gezamenlijke aanpak kan de sport- en beweegachterstand bij mensen met een handicap worden teruggebracht.

In het project ‘Iedereen kan sporten’ slaan de gemeenten Arcen en Velden, Helden, Horst aan de Maas, Maasbree, Meerlo-Wanssum, Sevenum, Venlo en Venray de handen ineen om kennis en menskracht, financiële middelen en sport- en beweegfaciliteiten gezamenlijk in te zetten. Doel is de sportparticipatie van gehandicapte mensen te vergroten, onder meer door het aanbod te vergroten en beter bekend te maken, en door eventuele belemmeringen weg te nemen.

Tevens werd er een nieuwe website gelanceerd, www.iedereenkansporten.nl. De site bevat alle informatie over sportieve vrijetijdsbesteding voor mensen met een beperking in Noord-Limburg.
Provincie:
Tag(s):