woensdag, 19. december 2007 - 17:09

Illegaal breekt enkel tijdens vluchtpoging

Purmerend

Dinsdagmiddag 18 december heeft een 51-jarige illegale vreemdeling zijn enkel gebroken tijdens een poging om aan zijn arrestatie te ontkomen. De Arbeidsinspectie, Belastingdienst en de vreemdelingenpolitie hebben dinsdag in de regio Zaanstreek-Waterland 4 bedrijven gecontroleerd op illegale vreemdelingen. Dit vanuit de Wet Arbeid Vreemdeling (WAV).

Tijdens de laatste controle in een winkel in Purmerend zag een 51-jarige man kans om de benen te nemen en het dak op te klimmen. Vanaf daar sprong hij in een tuin. De politie zocht de tuin af en vond de man die zich onder materiaal in de tuin had verstopt.

Bij de sprong brak de man zijn enkel. In het ziekenhuis is zijn enkel in het gips gezet. De man verklaarde ongeveer 14 dagen bij het bedrijf te werken. De eigenaar van de winkel is aangehouden en in verzekering gesteld vanwege mensensmokkel/uitbuiting. Hij gaf toe te weten dat de man illegaal was. De vreemdeling is staande gehouden en zal naar zijn land van herkomst, Pakistan, worden teruggestuurd.
Provincie:
Tag(s):