maandag, 8. januari 2007 - 14:22

Inbreker krijgt spijt en laat bewoner politie bellen

Dordrecht

De politie heeft zondagavond een 52-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden in de tuin van een woning aan de Dubbeldamseweg-Noord in Dordrecht. De man was voornemens, zo verklaarde hij tegenover de politie, in te breken in de woning maar kreeg spijt. Hij klopte op de ruit waarmee hij de aandacht van de bewoner trok.

Vervolgens zei de inbreker eerlijk tegen de bewoner dat hij van plan was in te breken. Hij verzocht de bewoner de politie te bellen. Dat gebeurde dan ook door de geschrokken bewoner.

De inbreker nam plaats op het tuinbankje terwijl de bewoner de politie belde die kwam en de 52-jarige man inrekende. Onderweg naar het politiebureau bekende de zwerver dat hij ergens anders naar binnen was geslopen en flesjes bier had weggenomen. Weer op een ander adres zou hij de ruit van een deur hebben vernield zodat hij de deur kon openen maar dit lukte niet. Hierbij verwondde hij zich aan zijn hand.

De politie zocht in de omgeving naar deze adressen maar trof niets verdachts aan. De verdachte is ingesloten en had met zijn ‘daad’ in ieder geval een dak boven zijn hoofd. De politie gaat niet uit dat het de man daarom te doen was. Daarvoor waren er genoeg braaksporen, dit zegt een woordvoerster van de politie.
Provincie:
Tag(s):