maandag, 26. november 2007 - 12:18

Inbrekers slaan slag tijdens wintermaanden

Amersfoort

De politie gaat extra mensen in zetten om de trendmatige toename van woninginbraken in de wintermaanden te bestrijden. Naast extra toezicht krijgen bewoners informatie over het verhoogde inbraakrisico in hun buurt en praktische tips om een inbraak te voorkomen. Al sinds enkele jaren ziet de politie in het district het aantal aangiften van woninginbraken flink stijgen in de maanden december, januari en februari. Als het eerder en langer donker is slaat de inbreker meer toe. Het is niet ongebruikelijk dat het aantal aangiften in deze maanden verdubbeld ten opzichte van andere maanden in het jaar.

De politie informeert jaarlijks de bewoners voor het verhoogde inbraakrisico en heeft extra aandacht in haar toezicht voor locaties waar op dat moment meer wordt ingebroken. Toch blijft het aantal aangiften hoger in deze maanden. Om deze toename meer te bestrijden zet de politie extra personeel op straat in op plekken en wijken waar op dat moment veel wordt ingebroken. Dit gebeurt in zowel opvallende als in onopvallende uitrusting. Bij verschuiving van locaties met meer inbraken zal de politie mee verplaatsen.

Op plekken waar meer wordt ingebroken vindt verspreiding van flyers plaats met waarschuwingsinformatie en worden bewoners direct aangesproken die hun woning dreigen onveilig achter te laten. Waardevolle goederen in het zicht, openstaande deuren en ramen of opvallende afwezigheid van bewoners zijn enkele redenen om een vertrekkende of arriverende bewoner direct te wijzen op de risico’s. Huis-aan-huis krijgen wijkbewoners een brief met bijlage vol met handige tips.
Provincie:
Tag(s):