donderdag, 8. februari 2007 - 16:48

Industrion gaat verbouwen

Kerkrade

Het museum Industrion in Kerkrade gaat verbouwen. Na de verbouwing, die eind 2008 gereed zal zijn, zal het museum een plek zijn waar het publiek wetenschap, industrie en samenleving in verleden, heden en toekomst kan ervaren.

Vanaf 1 september zal Industrion een grootschalige herinrichting en verbouwing ondergaan, waarbij de indeling van het huidige gebouw ingrijpend wordt gewijzigd en er aan de achterzijde van het museum een gedeelte aangebouwd wordt. Alles bij elkaar komt er zo’n 1500 m2 Industrion bij, waarvan het grootste gedeelte wordt ingericht met publieksfuncties. Zo komt er meer ruimte voor het presenteren van grote wisseltentoonstellingen en voor de Labs. Ook zijn er plannen voor een multimediale inleiding op Industrion, komen er ontdekzones, waar jong en oud op interactieve wijze met wetenschap aan de slag kan, een 4D-theater en een “Future Dome�, waar het publiek niet alleen een blik in de toekomst zal kunnen werpen, maar de toekomst ook zelf zal kunnen vormgeven.

Met de nieuwbouw van Industrion is een bedrag van 2,5 miljoen euro gemoeid. Dit bedrag is in zijn geheel beschikbaar gesteld door de Provincie Limburg. Het startschot voor de verbouwing is vandaag dan ook gegeven door Gedeputeerde voor Cultuur, mevrouw Odile Wolfs. Door de bouwwerkzaamheden zal een deel van de vaste presentatie tijdelijk niet toegankelijk zijn voor publiek.
Provincie:
Tag(s):