maandag, 5. november 2007 - 11:13

Inhaalmanoeuvre gaat goed fout

Haren/Groningen

Een 23-jarige man uit Balk is zaterdagnacht op de autosnelweg A28 tussen de afslag Haren en Groningen-Zuid gewond geraakt bijeen verkeersongeval.

De Fries wilde een voor hem rijdende vrachtauto met oplegger, bestuurd door een 33-jarige man uit Overschild, inhalen. Tijdens de inhaalmanoeuvre raakte hij met de rechtervoorzijde van zijn auto de linkerachterzijde van de vrachtautocombinatie. De auto van de Fries bleef vervolgens klem zitten aan de achterzijde van de oplegger. De 23-jarige werd vervolgens in zijn auto over ongeveer 350 meter meegesleept.

De vrachtwagenchauffeur bracht zijn combinatie tot stilstand bij het zien van de koplamp van de betreffende auto. Een blaastest wees uit dat de Fries mogelijk te veel alcohol had gedronken. Ook bleek dat hij een verwonding aan zijn nek had opgelopen. Hij werd met zijn verwonding naar het ziekenhuis gebracht.

Van de verdachte werd na medische behandeling een bloedproef afgenomen. Deze test moet uitwijzen of de 23-jarige onder invloed heeft gereden. De politie heeft het rijbewijs van de Fries ingevorderd. De auto van de verdachte werd zwaar beschadigd afgesleept. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.
Provincie:
Tag(s):